есенно пречистване на организма – стъпка 2

ПРЕЧИСТВАНЕ НА СТАВИТЕ И БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ

След седемдневното пречистване на дебелото черво, без да е необходима почивка, можете веднага да започнете пречистване на ставите и белите дробове. Както вече казах, през есента са активни меридианите на дебелото черво и на белите дробове, затова след като основният замърсител е изчистен, време е да обърнем внимание и на другите органи свързани с елемента метал – белите дробове и кожата. А народната медицина препоръчва чистенето на ставите с дафинов лист също да се направи през есента. Може би си мислите, че всичкото това отнема много време и усилия, но не е така.

СТАВИ – за тяхното пречистване се вари чай от дафинов лист – 5 грама дафинов лист (обикновено толкова тежи едно пакетче) се вари в 400 мл вода 10 мин на слаб огън. Най-удобно е да се свари вечерта, да кисне през нощта и на другия ден да се пие на час по 1 с.л. ВНИМАНИЕ !!! Пие се по 1 с.л., а не по повече, защото може да предизвика кръвотечение, ако се изпие много наведнъж. Ако се пие по 1 с.л. на всеки час, е напълно безопасно. Пие се 3 дни, след това се почива 4 дни, и така 4 пъти (например: пиете в понеделник, вторник и сряда, след това до неделя почивате и от другия понеделник повтаряте същата схема). Така в рамките на четири седмици ще приключите с изчистването.

БЕЛИ ДРОБОВЕ – паралелно с чистенето на ставите си правете чай от корен от репей, живовляк и лиций (мерджан, годжи бери). Лиций се продава в китайските магазини, в биомагазините и в магазините и борсите за ядки. Може да го добавяте в чая или просто да си хапвате от вкусните плодчета всеки ден (максимум 1 шепа дневно). Репеят отпушва енергията в белите дробове, премахва патогенния вятър и влага и има антибактериално, антигъбично и антивирусно действие. Живовлякът тонизира и укрепва организма, регулира имунната система и има отхрачващо и противовъзпалително деиствие. А лицият укрепва тялото и имунната система, тонизира кръвта и енергията и смазва белите дробове. Добре е да се правят и дихателни упражнения всеки ден.

КОЖА – след като се изчисти дебелото черво и се започне здрвословно хранене, в кръвта вече циркулират много по-малко токсини. Това автоматично, на принципа на дифузията (дифузия е процес на пренос на материя или енергия от област с по-висока концентрация към област с по-ниска концентрация), води до детоксикация на клетките. Високата концентрация на токсини в клетките преминава в чистата кръв, докато концентрацията на двете места се изравни. От кръвта, токините преминават в отделителната система и накрая се изхвърлят, но тъй като се получава претоварване, в процеса активно участва и кожата като отделителен орган. За да се сведат до минимум обривите, трябва да се поддържат чисти и отворени порите. Това най-лесно се постига с ежедневен пилинг на местата, които са най-предразположени към обриване – лице, гръб, корем, деколте, рамена и мишници. За целта е най-добре да се използва смляно кафе, защото освен механичния пилинг, кафето има диуретично действие и така подпомага изхвърлянето на токсините, заедно с потта. Освен това кафето стимулира и тонизира кожата. Ако чувствате кожата си суха след пилинга, намажете я с някакво масло – сусамово, кайсиево или друг натурален продукт. Не използвайте масова козметика, защото няма смисъл отвътре да изхвърляте токсини, а отвън да вкарвате нови, кожата много бързо ще ги попие и отведе в кръвта.

Важно!!! Не забравяйте, че през цялото време на пречистванията трябва да спазвате хранителния режим, описан в предната статия. В противен случай усилията ви ще са били напразни.

Както се вижда, пречистването на белите дробове, кожата и ставите няма да натовари ежедневната ви програма с повече от 5-10 минути, а минималните усилия си струва да се положат, заради благотворния ефект, който имат върху организма.

Източници: „36 билки за здраве“ Джао Ан; „Кислородната вода“ И.П.Неумивакин; Уикипедия

This entry was posted in Пречистване на организма. Bookmark the permalink.

8 Responses to есенно пречистване на организма – стъпка 2

 1. галена says:

  Може ли да се направят пречистванията на белите дробове,кожата и ставите без това на дебелото черво?

  • julia says:

   По принцип може и ще има ефект, но ще е краткотраен, тъй като задръстените стени на дебелото черво ще продължат да изпускат токсини в кръвта и ще се върнете на старото положение съвсем скоро. Дебелото черво е основен замърсител на кръвта, затова серията от пречиствания започва от него.

 2. Кади says:

  Закъсняла съм определено с есенната прочистване на организма.
  Ще има ли полза ако го започна сега?

  • julia says:

   Да, ще има, не е толкова късно, ако започнете веднага след празниците ще имате време да направите и зимното пречистване веднага след това и за пролетното дори ще сте в срок 🙂

 3. Милена says:

  А тези прочиставания само есента ли се правят? Могат ли да се правят и лятото?

  • julia says:

   за тези пречиствания най-подходяща е есента и още по-добре е ако се почне със стъпка 1, освен ако не ви е спешно по здравословни причини, но пак трябва да се започне със стъпка 1

 4. таня шрайбер says:

  Пречистването на организма наистина е много важно нещо и трябва да намираме време за това Не е ли възможно след едноседмичното почистване на дебелото черво с клизмите и строго суровоядство примерно да се премине към пречистване на ставите и белия дроб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *