фън шуей – част 2 – основно почистване и енергизиране на дома

Шън чи и ша чи – положителната и отрицателната енергия.

Шън чи  е красивото цвете, чуруликането на птичката, допирът до меката коприна, ароматът на розата, вкусът на хубавата храна. Шън чи е всичко, което ни прави щастливи, спокойни, уравновесени, което ни носи радост и здраве.

Ша чи е неприятният шум, зловонието, боклукът, олющената мазилка, прахолякът, мрачните помещения, мръсният и застоял въздух, острите ръбове, мухълът, вкисналата храна, скандалите и всичко, което ни кара да се чувстваме зле, което ни натъжава, което ни разплаква, което ни кара да се чувстваме напрегнати, което ни разболява.

Случвало ли ви се е да се чувствате тъжни или напрегнати без каквато и да е причина? Спомняте ли си домът ви беше ли чист и подреден? Чувствате ли се по-лек, по-спокоен, по-радостен след като почистите и подредите? Да, защото енергийното състояние на дома ви неминуемо се отразява на вашето емоционално състояние.

След като изхвърлихте непотребните вещи е време да почистите основно дома. Отървахте се от застоялата енергия по ъглите, под леглото и под стълбите, но това не е достатъчно. Сега трябва да изчистите от прах, да измиете прозорците, да измиете баните и кухнята. Важно е да се погрижите да няма запушени сифони и канали – водата трябва да тече безпрепядствено, да няма лоши миризми.

Мазето представлява подсъзнанието и недовършените ни дела. Изхвърлихте ли и от там непотребните вещи? Почистете го, боядисайте го в жълто, това ще внесе слънчева енергия в мрачното помещение, сложете добро осветление, ароматизирайте със свежи аромати като цитруси или мента. Това ще освободи подсъзнанието ви и ще ви донесе лекота.

Поставете кристали хималайска сол в банята, до компютъра и навсякъде, където смятате, че има нужда от уравновесяване и изчистване на енергията. Хималайската сол поглъща вредните енергии и зарежда помещенията с полезните отрицателни йони.

Още по-голям ефект ще има почисването, ако визуализирате докато го правите. Когато миете прозорците си представяйте как през излъсканото стъкло влиза чиста, носеща ви радост и здраве енергия. Когато бършете прах и минавате с прахосмукачката си представяйте как отстранявате ша чи и правите място за шън чи. Когато правите течение си представете как лошата енергия излиза през единия прозорец, а добрата влиза през другия и изпълва помещенията. Визуализирайте когато чистите различните сектори, особено там, където имате проблем – например ако имате проблеми в отношенията с партньора, когато чистите югозападния сектор си представяйте, че с отстраняването на мърсотията, отстранявате и проблемите и както помещението, така и отношенията ви се изчистват.

Накрая за още по-добър ефект може да енергизирате жилището си като окадите всяко ъгълче с тамян или запалите аромалампа с любим аромат (използвайте само натурални етерични масла, синтетичните колкото и добре да миришат може да имат обратен ефект) или вземете вятърен чан в ръка и обиколете цялата къща – звукът му ще раздвижи енергията и ако има застой, ще се изчисти.

 

 

This entry was posted in Фън Шуей. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *